Еми и Крадецът на сенки

През студените месеци и нощи, докато навън беснееха Простотията, Злото и Хаоса подготвях една тайна изненада, която се реализира в пълната си прелест на 10 май тази година – “ЕМИ И КРАДЕЦЪТ НА СЕНКИ”.

Бих го нарекъл роман-пътешествие за добротата, грижата и търсенето на себе си, между чиито 250 страници се спотайват изумително красивите и ювелирни илюстрации на Ралица Мануилова.

Направихме го за вас:

  • защото сред цялата безпътица и лудост изкуството може да бъде истински ориентир и пристан.
  • защото всички копнеем за повече светлина, цвят, достойнство и смелост.
  • защото върху приключението на Еми и Виктор работи талантливият и безкомпромисен екип на най-голямото издателство в България, а много бойни другари помогнаха
  • защото продължаваме ЗАЕДНО да доказваме, че МЕЧТИТЕ се сбъдват
  • защото ВИ ОБИЧАМ (сега и винаги, поне колкото Мечо Пух)

На 20 май в легендарния софийски клуб Терминал 1 се състоя и официалнта ПрЕМИера.

Стотици приятели ни оказаха голяма чест като се отзоваха на нашата покана. Но и тогава, и сега твърдя, че не считам себе си за главния герой на това събитие. Литературата е път към световъзрение отвъд кухите тривиалности, злобата и духовната пустош, а „ЕМИ И КРАДЕЦЪТ НА СЕНКИ“ е роман за едно дръзко и различно момиче, което броди из недостъпни за нас светове и пространства.

На 20 май – аз, Еми, безобразно талантливата художничка Ралица Мануилова, изящната водеща Темз Арабаджиева, отговорният редактор и мой брат по перо Благой Иванов, актьорите от сдружение СИВ и екипът на ИК “Сиела” бяхме ВАШИЯ МОСТ. Искахме да обединим ВАШИТЕ светове, да ви дарим надежда и мечти в дни на омраза и лудост, да ви обединим и просто да бъдем ЗАЕДНО – хора с различни съдби, свързани от обич, общи спомени и интереси.

По озарените лица на снимките, уловени от обектива на фотографа Мариана Жижанова вярвам, че поне донякъде сме успели…

За мен имаше емоционална среща и с момичето, което, преди близо 6 години в нощния влак за Бургас, вдъхнови идеята за пътуващата между световете с помощта на куфара си Еми.

Не само, че отново се прегърнахме, но тя и до ден днешен прилича едно към едно на героинята от моя роман. Убедете се сами:

Оттук насетне Еми, дъщерята на Радост и Тъга, ще ви поведе по своя път.

Книгата е налична директно от сайта на ИК Сиела както и във всички добри книжарници.

Впечатления може да споделяте в нейния Goodreads профил или в специализираните Facebook групи за литература. Ще се радваме да ги прочетем, а с вашите отзиви и препоръки току виж стигнем до повече търсещи души…

Вече дадох интервюта за много национални телевизионни и радио медии, но сякаш най-любима ми стана дискусията в “Артефир” на БНР.

Прегръщам ви и безкрайно благодаря!