Будители срещу контрабудители

В момент на просветление Алберт Айнщайн засукал рунтавия си мустак и възкликнал: „Две неща са безгранични – Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.“ Клети Алберт – татко на теоретичната физика, Нобелов лауреате – дори твоят остър ум не е стигнал до провидението за третата безкрайна величина. И докато ти не си бил напълно убеден – то всеки информиран, здравомислещ и достоен българин вече отдавна е осъзнал… Няма нищо по безкрайно и всеобхватно от наглостта, безочието и лицемерието на куклата Орешарски и мафиотската клика, която дърпа конците му и го крепи надупен зад монолитни железни ограждения, анонимни полицейски щитове и изцапани със засъхнала кръв палки.

Това е деградиралата и духовно ампутирана престъпна сган, която настървено глозга костите на вмирисания, прояден от червеи труп на сриналата се преди 25 години социалистическа държава. Впил в народа си вендузите на безброй тлъсти и лигави пипала, този иноземен паразит се самовъзпроизвежда във все по-уродливи и античовешки форми. Той поглъща влияние, власт и капитал със същата наслада, с която изяжда мимолетната надежда, упование и вяра, че може да има свят извън безкрайния лабиринт от порутени и изцапани с лайна стени.

Скъпи кукловоди, олигарси и „бизнесмени“, които неотдавна свалихте анцузите, за да наденете „Армани“ и „Версаче“ с благоволението на партията майка или актуалните политически издънки, пръкнали се от детеродните и́ органи… Драги лъжепророци, хамелеони и парвенюта, които каканижете кухи заклинания и мазнословия в лъскавите пластмасови студия на конролираните от вас медии… мили нагаждачи, дървени философи и хрантутници на държавната софра, които продадохте малките си мизерни душици… уважаеми Петна и Шамари, твари без кауза с изкривени от злоба и страх черти… Не искате и не можете да повярвате, че в създадената и грижливо поддържана от вас клоака са останали шепа интелигентни и борбени хора, които искат да живеят в свободна държава с морални и спазвани от всички правила. Хора, които отричат вашите преход, власт и собственост. Хора, които искат истинска промяна…

Докато страната се пързаля към необратим демографски срив в спиралата на 25 годишна икономическа и нравствена криза… докато корупцията, бедността и безработицата са поголовни, нечовеците от управлението на БСП открито призовават на митинг не кой да е, а партийно назначените кадри в обществения сектор. По този начин те чевръсто запрятат ръкави и удрят със стоманени чукове последните корозирали и жалки останки държавност.

Вие, които не смеете да изпълзите от дупката си, ако не сте обградени от кордони полиция или платени статисти, докарани като добитък от близо и далеч… вие, чиито извратени и гноясали мозъци родиха понятията „контрапротест“, „КОНТРАБУДИТЕЛИ“ и контраконцерт… вие, които насъсквате маскирани униформени мъже срещу 20 годишни момичета… вие, които разграбихте и опустошихте средствата за препитание и доведохте до крах образователната система, за да прокудите милиони и да властвате върху обезлюдени руини… Имам новина за вас – системата ви е разгадана, опозорена и тотално изчерпана. Всеки ден и всяко тупкане в сърцето на всеки осъзнат и свободен човек ви приближава към вашия неминуем и унизителен крах. Защото това не е протест срещу едно некомпетентно и немърливо правителство. Това е борба със злото…

Орешарски - снимка "razkritia.com"

Орешарски – снимка “razkritia.com”